L'economista Xavier Sala-i-Martin va contestar aquest dissabte les acusacions que el periodista Xavier Vidal-Folch li va dedicar el passat mes d'octubre en què el titllava de "traïdor a Catalunya" per no pronosticar un escenari catastròfic a causa del trasllat de seus d'empreses.

Sala-i-Martin ha deixat que el temps parlés i, ara, amb els números a la mà, ha fet una repassada a totes aquelles acusacions amb un fil de més d'una desena de tuits. L'economista català celebra que "la catàstrofe econòmica que anunciava Vidal-Folch no s’ha produït" i cita fonts del mateix Ministeri d'Hisenda.

A continuació, presenta diversos motius pels quals el periodista podria haver fet una "anàlisi tan esbiaixada". Assenyala que la mala situació econòmica d'El País hauria obligat el diari a sumar-se a la lluita del govern espanyol contra l'independentisme, la qual cosa l'ha convertit, diu, en un "exèrcit de soldats socialistes derrotats pel franquisme i la dreta reaccionària".

Sala-i-Martin acaba amb un contundent avís a Vidal-Folch per quan l'"extrema dreta el deixi tirat": "Llavors perdrà la feina, el poder i tot el que ara valora. I s’adonarà que no li queda res. Ni tan sols la dignitat".