Davant l'anunci de l'espionatge que haurien patit  el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la ministra de Defensa, Margarita Robles, amb el programari Pegasus, hi ha qui no es mossega la llengua. És el cas de l'exdiputat Albano-Dante Fachín que ha qüestionat de ple la veracitat de les declaracions que ha fet aquest matí el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, en que ha detallat que s'hauria atacat el mòbil de Sánchez en dues ocasions el maig de 2021 i el de Robles un cop el mes de juny del mateix any. Davant d'aquest fet, Fachín s'ha pronunciat a través de les xarxes socials amb un missatge molt contundent. Així, ha piulat: "Jo del partit de la calç viva no em crec RES i m'ho crec TOT". En aquest missatge, que s'ha tornat viral, el polític es refereix al PSOE, recordant el primer atemptat terrorista dels GAL, conegut com a cas Lasa i Zabala. Aquests dos etarres van ser trobats enterrats en calç viva, a la qual es refereix Fachín, després de ser segrestats, torturats i assassinats per la Guàrdia Civil.  

TUIT Fachin
Tuit d'Albano-Dante Fachín

Dures crítiques contra el govern espanyol 

Precisament, Fachín forma part de la llista de les 65 personalitats independentistes que van ser espiades per Pegasus segons la investigació de Citizen Lab que posteriorment va publicar The New Yorker. En aquest sentit, l'exdiputat al Parlament va carregar contra el president Aragonès per la seva "hipocresia política", després que el republicà assegures que no s'havia de barrejar l'escàndol amb alguns projectes com els Jocs d'hivern. A través de Twitter, el polític ho denunciava així: “Compareixem davant la premsa internacional per denunciar que som una minoria nacional oprimida brutalment per Espanya… i per repartir uns fulletons dels JJOO que estem organitzant conjuntament amb Espanya”, va piular amb la seva ironia marca de la casa.  

En un altre comentari sobre l'escàndol del CatalanGate, el periodista acusava tant al PSOE com a Unidas Podemos de ser-ne els responsables. Fachín va criticar el govern espanyol al seu Twitter acusant-los de ser culpables d'aquesta investigació, a banda de demanar responsabilitats i afirmant que "qui els manté al poder és còmplice, joder", en referència al partit morat. Molt indignat, va denunciar que "han pogut accedir A TOT. Estic furiós. Això és EXACTAMENT el que fan les dictadures". 

Belarra demana depurar responsabilitats 

Ione Belarra, ministra de Drets Socials i secretaria general de Podemos, partit que Fachín ha anat assenyalant constantment com còmplice del espionatge, ja s'ha pronunciat sobre l'anunci del ministre Bolaños. Ho ha fet a través de Twitter, on ha fet clamant per una depuració de responsabilitats pel que considera que és un "error inassumible" per part dels sistemes de seguretat. "La informació revelada pel ministre de Presidència mostra una profunda escletxa en la seguretat del Estat. Vingui d'on vingui, l'error és inassumible. És imprescindible depurar responsabilitats. Està en joc la nostra democràcia i la confiança de la ciutadania".