El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall, reobrirà el 15 de novembre la delegació del govern als Estats Units. Maragall viatjarà a Washington acompanyat de la nova delegada a la ciutat, Victòria Alsina, escollida a través d'un concurs públic i nomenada per l'executiu català el 30 d'octubre.

La reobertura de Washington s'emmarca en la primera fase d'urgència del pla de recuperació de l'acció exterior després de l'aplicació del 155, i arriba després de la posada en marxa, en les últimes setmanes, de les delegacions a Alemanya, el Regne Unit i Irlanda, i a Itàlia. Properament, també està previst que es tornin a obrir França i Suïssa.

A la inauguració de la delegació a Itàlia, ara fa una setmana, el conseller assegurava que “l’ambició és encara més alta perquè tenim l’oportunitat de mirar més lluny i no quedar-nos en una pura batalla de resistència o subsistència sinó també desenvolupar projectes de relació plena amb les institucions i la societat".