Després de dies de lluites internes, finalment l'alcaldable de Junts a la ciutat de Girona, Assumpció Puig, ha decidit renunciar i no es presentarà a les eleccions municipals del 2023. L'arquitecta ha explicat la seva dimissió en una carta a la militància en què ha lamentat que no s'hagi sabut "consolidar un entorn de treball de confiança" i que el partit, en lloc d'enfocar-se en "la Girona que volem", estigui embolicant en disputes internes en l'àmbit local. A més, Puig també ha criticat que les paraules de la coordinadora del partit a Girona cap a ella, en què ha demostrat les desavinences "com a candidata independent" per la seva manera de treballar, són per si soles un "símptoma prou greu", davant el qual ha decidit apartar-se de la candidatura quan només falten vuit mesos per a les eleccions.

Així, en la carta que ha dirigit a la militància, Puig explica que va decidir fer aquest pas personal important "amb la voluntat i la il·lusió d'aportar a la ciutat de Girona la meva expertesa en l'àmbit professional i en el de les institucions".  Així, el seu objectiu i la seva motivació, des que va acceptar la proposta de ser alcaldable tot i venir de fora de la política, "era i és treballar per Girona i sumar noves idees". "La meva aposta per la ciutat es manté ferma, però no vull entrar en el fang que alguns companys han plantejat", subratlla Assumpció Puig a l'escrit. "En conseqüència, i em sap greu, renuncio a ser candidata a l'alcaldia a les properes municipals", diu la fins ara candidata de JxCat.

 

Aval de Madrenas i Pugidemont 

La setmana passada, part de la coordinadora de Junts a la ciutat va posar en dubte que Puig fos la candidata adequada per a les municipals i van demanar als màxims dirigents nacionals de Junts que es repetís el procés de primàries, quelcom que succeirà després de la dimissió de Puig. En aquest sentit, consideraven un error que es triés a la degana sortint del Col·legi Oficial d'Arquitectes, sense experiència prèvia al consistori, fos la candidata i demanaven que s'obrís un nou procés per escollir el candidat que s'ajustés més a la situació, amb més participació de la militància i amb més consens. Ara, davant aquestes crítiques ha estat ella mateixa qui ha decidit fer el pas i abandonar la candidatura a la qual es va unir després que l'actual alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, descartés presentar-se de nou a les eleccions. Puig comptava amb el suport de Madrenas i també del president Puigdemont, que abans d'arribar al Palau de la Generalitat havia estat alcalde de Girona. 

Aquest escrit de la coordinadora es va adreçar directament al secretari general de Junts, Jordi Turull, i al d'organització, David Saldoni. Precisament, part de la coordinadora es va reunir divendres passat mateix a Platja d'Aro (Baix Empordà) amb Turull, que va assistir a la presentació de l'alcaldable al municipi. I a principis d'aquesta setmana, s'han succeït les trobades entre uns i altres. Turull mateix va anar a la ciutat aquest dilluns per parlar amb responsables locals del partit.