El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha criticat les últimes paraules del president d'ERC, Oriol Junqueras, en què acusa Junts de tenir aspiracions "poc legítimes" i voler "tapar els seus casos de corrupció". Unes declaracions que Turull ha lamentat i ha titllat de "difamació". "Les declaracions em van generar molta tristesa i no hi entrarem, però quan has de recórrer a la difamació...", ha expressat. A més, el secretari general ha comentat que dins del partit hi ha "unanimitat" i ha assegurat no entendre "l'interès de fer creure el contrari". "El que dona més força al Govern és anar tots a una i que es compleixi el pacte de govern", ha reblat.

Durant un acte celebrat aquest matí a Llagostera (Gironès), Jordi Turull ha fet referència a les tibantors entre ERC i Junts dins el Govern: "el que dona més força al Govern és anar tots a una". I ha subratllat la importància de respectar el pacte de govern. "Demanar que es compleixi un acord de govern no és cap ultimàtum, és lògic", ha assenyalat respecte a les declaracions del president Pere Aragonès que demanaven a Junts "abandonar el soroll i els ultimàtums".

Turull ha fet aquestes declaracions després que, en una entrevista a El Punt Avui, hagi descartat la possibilitat de trencar el pacte de govern amb ERC. "Ara no som en la fase de si trenquem o no el Govern". Així, ha explicat que la seva formació està ara en la fase de demanar a ERC “que compleixi l’acord de Govern”. En aquest sentit, ha negat hi hagi una part de Junts que vulgui sortir del Govern i ha assegurat que de manera unànime el partit "està a la fase de demanar a ERC que compleixi l'acord de Govern".  "No es pot actuar de manera unilateral al marge de l'acord de Govern perquè va costar molt assolir-lo", ha declarat.

Segons ha explicat, quan hagi passat el debat de política general començarà “una altra dinàmica i un altre debat”, i a partir de la valoració que es faci de la sessió i de les converses amb ERC es prendrà una decisió. Tal com ha declarat Turull, Junts no ha plantejat les coses “com un ultimàtum”. Així, creu que si cal “millorar coses o rectificar-ne per complir l’acord de Govern, l’oportunitat més gran és la del debat de política general".

Amb tot, Turull no ha descartat el plantejament de l’ANC per culminar la independència el 2023. "No es pot descartar només perquè de la proposta no agrada la data o algú no hi està d’acord”, ha asseverat. “El que no podem fer és encallar-nos i no valorar-ho per qui ho proposa. Des de l’independentisme no podem caure a no valorar allò que es proposa en funció de qui ho proposa”, ha declarat.