El districte de Gràcia de Barcelona ha celebrat aquest diumenge el canvi de denominació del carrer del Secretari Coloma, que passa a dir-se de Pau Alsina, el nom que tenia el carrer abans de 1939, ha informat l'Ajuntament en un comunicat aquest diumenge.

El procés de canvi oficial es farà els dies vinents, per la qual cosa el consistori ha posat a la disposició dels veïns d'aquest carrer el document acreditatiu que es pot fer servir per sol·licitar el canvi d'adreça.

El canvi de nom va ser impulsat per la Comissió de Nomenclàtor de Gràcia i avalat pel resultat de la consulta feta en el veïnat entre els dies 15 de novembre i 15 de desembre de 2017, quan el 62,8% dels veïns del carrer consultats (654 persones) van votar a favor del canvi.

La nova denominació d'aquesta via, que va des de la travessera de Gràcia fins a la travessera de Dalt, fa referència al dirigent obrer, polític republicà i teixidor de veles barceloní que va ser diputat a les Corts Generals al segle XIX i que també va ser regidor per Barcelona.

El nom de Secretari Coloma, que es va implantar després de la Guerra Civil, feia referència Joan Coloma, secretari dels Reis Catòlics i del Tribunal del Sant Ofici de la Inquisició.