Felip VI mantindrà una intensa activitat durant la seva visita de dos dies a Barcelona, que arrencarà aquest diumenge amb motiu de la inauguració del Mobile World Congress (MWC), en els quals té previst coincidir, almenys dues vegades, amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Es tracta del primer desplaçament que el Rei fa a Catalunya des del passat 17 de novembre, quan va presidir un lliurament de premis organitzat per la patronal Foment del Treball a Barcelona.

El rei Felip, que durant la seva estada a la capital catalana estarà acompanyat de la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, obrirà la seva agenda diumenge amb el tradicional sopar de benvinguda als assistents a l'MWC, en el qual ha participat en les últimes tres edicions, en la del 2014 encara com a príncep.

A més de Puigdemont, a l'acte que tindrà lloc al Palau de la Música hi seran la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, entre d'altres autoritats.

L'endemà, el cap de l'Estat presidirà l'obertura oficial del Congrés Mundial de Mòbils, de nou amb Puigdemont, Forcadell, Colau i Sáenz de Santamaría. Des del recinte firal de Gran Via, Felip VI es desplaçarà al Palau d'Albéniz de la capital catalana per mantenir tres audiències, segons consta a l'agenda de la Família Reial coneguda avui.

Tres audiències i un acte

La primera de les audiències serà amb la junta de govern de la Reial Acadèmia de Ciències Econòmiques i Financeres, que té la seu a Barcelona. A continuació, el rei Felip es reunirà amb el comitè executiu del Foment del Treball Nacional i a primera hora de la tarda ho farà amb la direcció del Consorci de la Zona Franca de Barcelona.

No és la primera vegada que Felip VI manté audiències al Palau d'Albéniz, ja que ja ho va fer al març del 2015 amb el president-director general de l'Aliança Renault-Nissan, Carlos Ghosn, també aprofitant la seva presència per la inauguració de l'MWC.

L'agenda del Rei es completarà dilluns a la tarda amb l'acte que organitza el bufet Cuatrecasas a la seva nova seu a Barcelona amb motiu del centenari de l'entitat. Cuatrecasas ha convidat a l'acte Puigdemont, tot i que encara no està confirmat si hi assistirà el cap del Govern. També s'ha convidat Colau i el conseller de Justícia, Carles Mundó, entre d'altres representants institucionals.

La presència del Rei a Barcelona coincideix amb un moment en el qual s'ha revifat la tensió entre Catalunya i l'Estat per la previsió de celebració d'un referèndum d'independència el proper setembre. A més, també arriba durant la celebració de diversos processos judicials derivats de la consulta que va tenir lloc el 9 de novembre del 2014, com el que comença el mateix dilluns a Madrid contra Francesc Homs.