Un "gran amic d'Espanya", la "voluntat de prosperar en la diversitat", la llibertat, la democràcia, l'estat de dret, el "respecte als drets humans"... Aquestes són només algunes de les floretes que el rei Felip VI i el president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, s'han anat tirant en l'acte de lliurament del XII Premi Europeu Carles V que atorga la Fundació Acadèmia Europea de Yuste.

Mentre un deixava anar que cal combatre els "egoismes nacionalistes que no respecten les lleis, volen aixecar fronteres i pretenen destruir la nostra convivència", l'altre insistia —com fa mesos que ho està fent— que cal preservar la "voluntat dels espanyols de viure junts i prosperar units en la diversitat".

Felip VI, que ha entregat el premi a un Tajani emocionat, li ha agraït la seva "defensa ferma de la democràcia i de l'estat de dret com a garantia del model de convivència que entre tots aconseguim donar-nos", al mateix temps que l'ha quasi felicitat per "preservar el nostre bé més preuat com a espanyols i com a europeus: la nostra voluntat de viure junts i prosperar units en la diversitat".

De fet, el president del Parlament Europeu ha rebut el premi per la seva "contribució a la convivència entre pobles i l'entesa entre les institucions", segons ha apuntat el monarca, que ha aprofitat per agrair-li, també, "el compromís, el suport i la solidaritat" de la UE amb Espanya, amb el seu sistema constitucional i amb el seu estat social i democràtic de dret".