El rei tornarà demà, diumenge, a Catalunya per participar en els actes d'inauguració del Mobile World Congress (MWC), i tal com ve succeint després del discurs reial del 3 d'octubre de 2017, es preveu tensió institucional i que hi hagi protestes al carrer.

Aquest diumenge el rei presidirà el sopar inaugural del Mobile World Congress, acompanyat de Pedro Sánchez. Els CDR han cridat els seus simpatitzants a concentrar-se el diumenge a la plaça d'Espanya a les 17h per mostrar la seva disconformitat amb la visita reial, amb l'eslògan "El Borbó no és benvingut!".

És previst que el president Quim Torra coincideixi amb Felip de Borbó al sopar. La de demà serà la tercera ocasió en la qual el cap de l'Estat es veurà amb Torra, després que coincidissin al juny en l'obertura dels Jocs del Mediterrani i a l'agost a la capital catalana amb motiu dels actes pel primer aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils. En altres visites del rei espanyol a Catalunya no va haver-hi presència de membres del govern català.

Ni Torra ni Ada Colau participaran al "besamans", la salutació protocolària a Felip VI. Colau ho ha justificat en el fet que és "una pràctica antiquada i gairebé medieval que indueix a un servilisme que no pot donar-se entre institucions democràtiques".

A la inauguració del Mobile, el rei estarà acompanyat de Sánchez, el ministre de Ciència, Pedro Duque, i la ministra de Política Territorial, Pedro Duque. Torra hi assistirà en companyia de dos consellers, el de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, i la d'Empresa, Àngels Chacón.

L'agenda de Felip VI a Barcelona es completarà dilluns a la tarda amb el lliurament del Premi "Regne d'Espanya a la Trajectòria Empresarial" al directiu català Mariano Puig, expresident del Grup Puig, que tindrà lloc a l'Aula Magna d'IESE Business School de la capital catalana. Aquí, el rei Felip estarà envoltat d'un ampli nombre de directius de les principals companyies en tractar-se d'un guardó concedit pel Cercle d'Empresaris, el Cercle d'Economia i el Cercle d'Empresaris Bascos.

El judici al procés i les recents declaracions del rei sobre la democràcia i el dret, han escalfat l'ambient de nou. Aquesta setmana Felip VI ha afirmat que "No és admissible apel·lar a una suposada democràcia per sobre del dret", el que ha estat considerat com una ingerència al judici contra els líders independentistes.