El rei d’Espanya, Felip de Borbó, ha assenyalat el terrorisme internacional com un dels principals desafiaments a la seguretat de l’Estat.

“El terrorisme ataca sense cap escrúpol en qualsevol lloc, i són moltes les nacions que pateixen amb freqüència la seva vilesa i acarnissament. Pensem en totes i a totes les acompanyem en el seu dolor. A més, està al centre de les preocupacions de seguretat dels espanyols i dels nostres socis i aliats”, ha dit en el discurs de la celebració de la Pasqua Militar a Madrid.

El Rei ha valorat positivament la tasca de prevenció i seguretat de la Guàrdia Civil i les Forces Armades i ha afegit que l’Estat no ha d’escatimar esforços “per augmentar la nostra capacitat de prevenció i de resposta contra aquesta xacra que posa en perill la nostra societat, menysprea els nostres valors democràtics i és un enemic de la humanitat”.

“Tenim l'obligació de fer el que estigui a les nostres mans per defensar els drets i garanties individuals dels nostres conciutadans, així com contribuir a l'esforç internacional de lluita contra aquesta amenaça global comuna”, ha afirmat Felip VI.

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, i la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, han assistit a la celebració amb la plana major de les Forces Armades Espanyoles.