La Razón en la seva portada d'avui mostra la preocupació per la rebuda que pot tenir el Rei a Catalunya. En la peça central de l'obertura explica que "Els Reis tan sols aniran a un acte per no 'sobreexposar-los'" i es comenta que tan sols serà a l'acte d'homenatge a les víctimes de la plaça Catalunya. Paradoxalment, el diari assegura que la Moncloa "confiava en la despolitització", com si la presència del monarca a aquest acte no tingués cap contingut polític.

A l'interior, el diari explica que es tem que tornin a produir-se els "hostigamientos secesionistas" "com el de l'any passat" (que qualifiquen de "bochornosa situación"). I s'afegeix que el govern espanyol ha fet molts esforços per blindar l'acte. El diari madrileny es mostra preocupat perquè a més del rei Felip, a l'acte d'avui hi serà present la reina Letícia, "per reforçar la unitat de la Corona davant el terrorisme" i per això considera que cal controlar encara més l'acte.

La Razón no cita en cap moment que ni el conseller Forn ni el president Puigdemont, protagonistes de la manifestació de l'any passat, no podran ser presents a l'acte.