La diputada de la CUP al Parlament Eulàlia Reguant ha assegurat avui que el nou secretariat nacional de la seva formació "continuarà un treball que ja existeix" i ha demanat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que aïlli el debat dels Pressupostos de la negociació per la qüestió de confiança.

Després que les bases de la CUP hagin elegit el nou secretariat nacional amb el suport del 76,23% dels vots per a l'única candidatura col·lectiva que s'havia presentat, liderada per l'exdiputat al Parlament Quim Arrufat, Reguant ha puntualitzat, en declaracions a RAC1, que la nova cúpula "no canviarà tot el que s'ha fet fins ara".

"No hi ha salvadors ni salvadores de la CUP en aquest nou secretariat", ha subratllat Reguant, que ha destacat que la direcció sortint "ha fet la millor feina que ha pogut en les condicions" donades en els últims deu mesos, encara que ha assenyalat que el nou secretariat potser "pot facilitar els debats" interns. Segons Reguant, les "tensions internes i plantejaments diferents" són "inherents" a la CUP, per la qual cosa el "debat polític seguirà existint".

Qüestió de confiança i pressupostos

Sobre la possibilitat que el president, Carles Puigdemont, lligui la qüestió de confiança a la qual se sotmetrà el pròxim 28 de setembre a un compromís de suport als Pressupostos de la Generalitat per a 2017, Reguant ha aconsellat separar els dos debats, per no obligar la CUP a garantir el seu suport a les dues coses a la vegada.

"Una cosa és la qüestió de confiança, que té a veure amb el full de ruta i amb si esgotem la legislatura. Els pressupostos són una altra cosa, de la qual estem disposats a parlar. Però vincular-ho, ara mateix, no és el millor", ha afegit.

Reguant se suma d'aquesta manera a les tesis de la també diputada cupaire Anna Gabriel, que aquest dissabte va advertir Puigdemont que si intenta vincular els comptes de la Generalitat per al 2017 amb la qüestió de confiança la posició de la CUP la decidiran les seves bases.