L'exdiputada de la CUP en el Parlament i regidor de l'Ajuntament de Barcelona, Eulàlia Reguant, ha retret aquest divendres que el programa polític dels "colpistes del 155" ha estat en les últimes hores desinfectar i escapçar la sobirania catalana.

Durant un míting al Poblenou de Barcelona, amb referència a les declaracions de la vicepresidenta Soraya Saénz de Santamaría i el socialista Josep Borrell, ha dit: "Decapitar, escapçar, liquidar i desinfectar. Aquest és el programa polític que hem escoltat les últimes hores dels colpistes del 155".

Ha assenyalat que l'"extrema dreta té la seva representació institucional a Cs, el de l'Íbex 35,", i ha advertit que si guanya el bloc dels partits constitucionalistes continuaran les retallades de drets polítiques i socials, i que el full de ruta de l'autonomia va fracassar, advocant per una república que es construirà entre tots els catalans.

Ha afirmat que la Constitució és una "presó de pobles i de pobres", i també ha afirmat que el referèndum de l'1-O se'l va fer seu el poble català. Reguant ha remarcat que aquell dia es va posar "contra les cordes al règim del 78" amb una desobediència civil pacífica la jornada del referèndum.