Avís per navegants el que llança la CUP al nou Govern. Ahir, la diputada Eulàlia Reguant ja va alertar que "el nom no fa la cosa" sobre el fet de canviar el nom a la Brimo i fusionar aquesta unitat dels Mossos d'Esquadra amb l'ARRO. I avui ha anat més enllà i ja ha demanat un dels requeriments que exigirà la CUP al nou Govern liderat per Pere Aragonès: "Han de començar a desmilitaritzar els desnonaments en aquest país. Malgrat li canviïn el nom, la Brimo segueix sent la mateixa unitat antiavalot. El que han de fer és deixar d'anar als desnonaments", en declaracions a TV3.

El sí a la investidura, per part de les nou diputades de la CUP i Un Nou Cicle per Guanyar, no perilla però reivindiquen el que van pactar amb Esquerra, en paral·lel i amb independència dels acords amb Junts: "El que a nosaltres ens vincula és l'acord amb Esquerra i s'ha de passar de les paraules als fets i canviar polítiques concretes. Ara mateix hem fet els debats pertinents, hi ha coses que no queden recollides en l'acord de Junts i ERC però no contradiuen o esborren el nostre acord". Reguant demana: "Les polítiques que s'han de tirar endavant és les recollides en el nostre acord, si volen que la CUP faci alguna cosa més que investir aquest Govern".

L'estratègia independentista

Un altre punt amb qui troben més coincidències és amb Junts. Es tracta sobre el famós embat democràtic que el mateix Carles Riera plantejava a principis d'aquesta setmana contra l'Estat espanyol. Ara, Reguant, obre la possibilitat a escoltar alternatives però recorda la que tenen des de la CUP: "Hem defensat sempre un nou referèndum i també per donar més força a l'1 d'octubre. Si algú té una altra proposta, parlem-ho. Però plantegem quina és perquè el que volem sobretot és passar a l'acció".

Més enllà de les exigències en polítiques socials i l'estratègia independentista, Reguant es descarta en opinar sobre els noms que puguin configurar el nou Govern. El més sonat en les darreres hores ha estat el no d'Elsa Artadi a formar-ne part i ara, el gran interrogant, se centra en la vicepresidència i la conselleria d'Economia. Un dels noms que sona és Ramon Tremosa. Reguant fuig de noms propis: "Ens fixarem en les polítiques que es facin, i no en si es tracta d'una o altra persona".

Fotografia de portada: imatge de recurs d'Eulàlia Reguant.