En alguns moments va arribar a semblar que seria possible que la CUP fes possible l'aprovació dels comptes de la Generalitat, però les seves bases van considerar que els comptes no inclouen un gir a l'esquerra que respongui als reptes socials ni un horitzó independentista, per la qual cosa han decidit esmenar-los a la totalitat.  Aquesta idea l'ha reiterat la diputada Eulàlia Reguant en la seva intervenció durant el debat a la totalitat, en la qual ha demanat a ERC i Junts que no utilitzin a la CUP per "dirimir les seves desavinences" i ha sostingut que, "qui abandona el 52% és qui pacta per darrere l'ampliació del Prat amb Foment i qui treballa pels interessos de les patronals que l'1-O es van posicionar contra el poble".

Unes declaracions que s'emmarquen en plena jornada de retrets de Junts contra ERC per haver arribat a un acord per aprovar els pressupostos amb els comuns a canvi de del suport dels republicans als comptes d'Ada Colau, fet que el partit de Carles Puigdemont ha avisat que afecta a la majoria del 52%. "Els pressupostos responen a la consolidació d'un triple pacte d'estabilització institucional. Un tacticisme entre Barcelona, l'Estat i la Generalitat és menysprear la ciutat. Barcelona és molt més que això", ha carregat Reguant. 

 

L'anticapitalista ha dit que han intentat "treballar de valent" perquè els comptes incloguessin un horitzó de canvi social i de transformació, però considera que no s'ha assolit: "El progrés no són més aeroports o ports, no són més hotels i casinos, no són Jocs Olímpics d'hivern enmig d'una emergència climàtica. No és desplegar macroprojectes caducs insostenibles quan el que toca afrontar amb més urgència que mai són qüestions com l'habitatge i la sanitat", ha dit Reguant, que també ha retret al Govern no treballar per l'horitzó d'autodeterminació: "No hi ha millor revolució democràtica que un referèndum, amb permís o sense". 

Ha retret al Govern reafirmar-se en què el país necessita pressupostos quan el que necessita són "canvis polítics profunds" per afrontar els reptes: "Per més pressupostos que s'aprovin, sense polítiques transformadores, no millorarem la vida de les persones", i ha dit que passi el que passi, continuaran lluitant per aconseguir una alternativa social i econòmica. 

"El Govern ha suspés"

"El Govern ha suspés el seu primer semestre perquè s'ha deixat endur per les dinàmiques sociovergents de tota la vida", ha continuat Reguant, que malgrat això, ha assegurat que volen continuar sent els socis prioritaris de l'Executiu de Pere Aragonès: "Si posen la Generalitat al costat de la gent i posen a l'horitzó l'autodeterminació, hi serem acompanyant i sent motor si és necessari", ha dit en referència a la possibilitat d'entrar a Govern.

Així mateix, ha fet un cop d'atenció al president i a tots els consellers, a qui ha recordat que si ocupen els seus càrrecs és gràcies a que la CUP ho va facilitar: "Gràcies a aquell acord tots són membres del Govern. Sense aquell acord no hi serien. No l'utilitzin per fer-se la traveta quan els interessa. No aprofitin per tirar-se'l pel cap". 

La diputada de la CUP Eulàlia Reguant durant la seva intervenció al ple del Parlament / Sergi Alcàzar