El reglament de les primàries per elegir l'alcaldable d'una candidatura conjunta independentista a Barcelona, proposades pel filòsof Jordi Graupera, s'ha aprovat amb el 96% dels vots de la consulta llançada als signants de la iniciativa, en la qual han participat 4.215 persones.

Després de l'aprovació s'obre, fins al 30 de setembre, el termini perquè es presentin candidats a les primàries, en les quals podran votar els qui es registrin en un cens i acreditin ser veïns de Barcelona, ha informat Primàries Barcelona aquest dijous en un comunicat.

Poden presentar-se com a candidats tots aquells que tinguin dret a presentar-se a les eleccions municipals del proper any i que lliurin un formulari de les primàries, per a la qual cosa hi ha termini també fins al 30 de setembre.

També queda oberta la inscripció al cens per poder votar en aquestes primàries, una cosa que podrà fer-se tant presencialment com telemàticament al web de la iniciativa, ha detallat.

Serà una comissió plural formada per les candidatures qui s'encarregarà de l'organització i les garanties del procés, que reserva un lloc per a la ANC tant en l'organització com en les garanties si decideix afegir-se a les primàries, en les quals alguns partits han avançat que participaran, però no PDeCAT ni ERC de moment.