El Registre Civil de Barcelona no ha inscrit cap defunció des del 23 de març fins al tancament de les xifres de la setmana passada perquè està col·lapsat i els serveis mínims no donen l'abast.

En canvi, les inscripcions de defuncions en tots els registres de Catalunya han augmentat respecte a les mateixes setmanes de 2019, segons recull l'acta de la reunió d'aquest dimarts de la comissió de seguiment del coronavirus del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) .

Detalla que les inscripcions de defunció durant la setmana passada a tot Catalunya van créixer fins a un 120% en comparació als mateixos dies de 2019, i del 6 al 12 d'abril hi va haver un 98% més.

La comissió ja va exposar la setmana passada que el Registre Civil de Barcelona no havia inscrit cap defunció durant la quinzena del 23 de març al 4 d'abril pels mateixos motius, i altre cop assenyala "els consegüents perjudicis per als ciutadans" d'aquesta saturació.

També la setmana passada es va advertir que, tot i l'augment de serveis mínims, seguien sent insuficients i només podien fer expedicions de llibres de família i llicències d'enterrament, mentre quedaven pendents les inscripcions de naixement i defunció, de manera que el TSJC va demanar implementar mitjans telemàtics per evitar que hi pogués "haver en el temps un col·lapse".