Segona jornada de declaracions avui als jutjats de Badalona. La regidora d'ERC, Agnès Rotger, ha comparegut avui i s'ha desmarcat del gest de José Téllez, de la CUP, que va estripar la interlocutòria davant els mitjans el 12 d'octubre quan el govern va decidir no acatar i obrir les oficines al públic.

El jutge ha preguntat què pensen d'aquest gest i Rotger ha situat l'acció de Téllez com "un acte de llibertat d'expressió" que "no tots compartim". La regidora ha exposat als mitjans, un cop fora del jutjat, que només estan d'acord "en el fons" perquè és un gest en desacord "per judicialitzar la política". Refermant d'aquesta manera la declaració que ahir va fer el seu company de partit i alcalde accidental Oriol Lladó, durant la seva declaració d'ahir.

De fet, José Téllez, de la CUP, també va admetre que la decisió d'estripar la fotocòpia de la interlocutòria no va ser consensuada amb els membres del govern i que només la va consultar al seu "entorn més proper". 

Laia Sabater, regidora de la CUP, l'entorn més proper de Téllez, ha defensat davant el jutge el seu gest. "Un gest carregat de simbolisme, que s'ha convertit en més d'una anècdota, que entenc, el defenso i el comparteixo", ha declarat.

Com es van prendre les decisions?

Agnès Rotger ha explicat al jutge, pas per pas, com es van prendre les decisions. I ha relatat que tot es va fer per acomplir, primer, l'acord amb els treballadors i, després, per oferir un servei a la ciutadania. "Vam complir el nostre deure i la nostra obligació", ha dit.

I s'ha llençat, també, igual que la resta de regidors del Govern, contra Xavier García Albiol i el PP de Badalona: "En el fons estem perdent hores de feina que hauríem d'estar dedicant a servir la ciutadania i no a atendre els neguits identitaris del PP que ens posa pals a les rodes i no ens deixa treballar amb normalitat".

Els regidors responen totes les parts, també les preguntes de la Fiscalia. Els regidors de la CUP també perquè no tenen "res a amagar", han dit.

Cap de les parts ha demanat mesures cautelars. El jutge ha de decidir si porta el cas a judici o l'arxiva. Ha de valorar si l'Ajuntament de Badalona va desobeir el contenciós-administratiu que ordenava no obrir les oficines municipals. Els regidors van seguir amb les seves funcions de càrrecs electes atenent els ciutadans. Però el Govern va alertar el departament de Recursos Humans i cap treballador va anar a les oficines aquell dia. Pel que no hi hauria delicte de desobediència que afecti els treballadors i el jutge es podria decantar cap a l'arxiu més que pel judici d'uns càrrecs electes que van treballar un dia festiu, com fan al llarg de tot l'any.

Sabater salva Téllez

Tots els regidors de Govern, menys els dos d'ICV-EUIA, han tornat avui a acompanyar els imputats al jutjat. L'alcaldessa de Badalona ha encapçalat la comitiva. Dolors Sabater ha tornat a denunciar "l'intervencionisme de l'Estat" i ha lamentat "el paper de Xavier García Albiol, un regidor que no se'l veu per Badalona, que no hi té presència, i quan la té, en fa un ús pel seu benefici de projecció de la seva figura arreu de l'Estat".

Dolors Sabater ha ratificat José Téllez. Ahir el ple municipal li va demanar el seu cessament i avui, com ja va fer ahir, l'alcaldessa de Badalona ha dit que no ho farà.