El jutjat número 2 de Tarragona ha citat a declarar, en qualitat d'investigats per desordres públics, dos regidors de la CUP de la ciutat pels fets de la vaga del 3 d'octubre. Els citats són Laia Estrada i Jordi Martí, vinculat al seu torn al sindicat CGT. A més, també estan citades quatre persones més vinculades, directe o indirectament, amb la CGT, COBAS, IAC i COS.

La citació judicial, per al pròxim 5 d'abril, prové d'una denúncia múltiple dels Mossos d'Esquadra arran de la vaga general a Catalunya del passat 3 d'octubre

Segons els sindicalistes, es tracta d'un missatge de la por per reprimir les protestes ciutadanes i confien en el fet que el jutjat ho acabarà arxivant, ja que la vaga va ser pacífica i l'atestat policial, segons el seu parer, presenta errors. Citen, per exemple, que la meitat dels denunciats es van ocupar dels tràmits administratius per organitzar la vaga però un ni tan sols hi era, encara que va notificar la manifestació celebrada aquell dia.

La citació també ha estat confirmada aquest dijous per Estrada a través de Twitter. La regidora assegura que es tracta d'un acte de "discrecionalitat" i que forma part de "muntatges judicials per atacar l'independentisme i la lluita social".

La cua del 'cas Bershka'

Paral·lelament, la CUP de Tarragona acusa a l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros i al regidors del PP i PSC de voler cessar a la regidora encausada per les seves "discrepàncies polítiques". El govern municipal ha inclòs a l'ordre del dia del proper ple una proposta "per declarar incompatible la sentència del Cas Bershka de Laia Estrada amb el seu càrrec de regidora", denuncia la CUP. El partit creu que no és legal que es cessi un càrrec electe "quan aquest no ha entrat a presó".

El cas al que fan referència va tenir lloc el 2009, quan l'actual regidora i dues persones més van protagonitzar enfrontaments amb la Guàrdia Urbana de Tarragona durant una protesta contra la "violència de gènere" d'algunes marques de roba. El passat desembre, el Tribunal Suprem va confirmar la sentència de l'Audiència de Tarragona, que condemnava a 3 mesos de presó als joves per atemptat contra agents de l'autoritat.