La titular del jutjat d'instrucció número 2 de Reus ha ordenat detenir dos regidors de la CUP de Reus arran de les mobilitzacions de l'1-O. Es tracta de Marta Llorens i Oriol Ciurana, que ja havien estat citats dos cops a declarar –sense èxit adduint que no reconeixen la justícia espanyola– per un presumpte delicte d'incitació a l'odi contra la policia estatal.

Els Mossos els poden detenir tant avui com demà perquè la jutgessa ha demanat que siguin al jutjat aquest dijous 28 a les 9 hores.

"Ens han notificat l'ordre de detenció de dos dels regidors de la CUP Reus arran de les mobilitzacions de l'1-O! Davant la repressió de l'estat, nosaltres seguim dempeus, alegres i combatents! Els carrers seran sempre nostres".

Els Mossos d'Esquadra seran els encarregats de formalitzar la detenció, que es podria dur a terme en les properes hores. Després de ser posats a disposició de la jutgessa del cas 1-O a Reus, està previst que Llorens i Ciurana siguin deixats en llibertat amb càrrecs.

Una altra regidora de la CUP de Reus Mariona Quadrada ha rebut una segona notificació per anar a declarar aquest divendres arran de la denúncia presentada per la Policia Nacional per haver signat el manifest demanant que el cos abandonés la ciutat de Reus després del referèndum de l'1-O.

Quadrada ja havia estat citada a declarar una altra vegada.

La CUP de Reus ha convocat la ciutadania demà a les 8.30 davant del jutjat de Reus per donar suport als seus regidors