Una regidora de Vox de l'Ajuntament de Montcada, a València, ha fet el gest de fer un tret a una regidora del PSOE durant un ple. Els fets es van produir aquest dijous mentre es debatien dues mocions presentades pel PP—contra l'amnistia i a favor de la Constitució— i una pel partit d'extrema dreta—contra el colpisme i l'amnistia—. L'autora del gest, Queralt Trigo, va fer el gest de fer-se un tret amb la mà a ella mateixa, i a continuació, va 'disparar' un altre tret contra la regidora socialista, Feliciana Bondia Moreno, mentre defensava la postura de la seva formació contra la moció del PP a l'amnistia. 

Actitud intolerant

Queral Trigo va interrompre en diferents moments el discurs de Feliciana Bondia, i fins i tot va cridar-li 'que et voti Txapote', uns gestos que van ser denunciats immediatament tant pel PSPV com per Compromís en la sessió plenària. Bondia que és la secretària general dels socialistes a Montcada, ha afirmat que no es poden consentir aquesta mena de gestos "no podem acceptar cap disculpa perquè el gest és imperdonable". En aquest sentit, ha assegurat que és una "mostra i un exemple de l'auge de la ultradreta amb l'aplaudiment del PP". Bondia ha criticat que no "tot és llibertat d'expressió" i ha anunciat que ja ho han posat en mans d'advocats i s'ha preguntat "què pot venir a continuació". 

Els socialistes presentaran una moció al següent ple per reprovar l'actitud de la regidora de Vox i demanar la seva dimissió. "Mai havíem viscut en el ple de Montcada una situació com aquesta i no pot quedar impune, l'extrema dreta i la dreta extrema estan assetjant les nostres seus, les cases del poble, i aquesta senyora s'atreveix a fer això en una seu parlamentària i no es pot tolerar. Prendrem les mesures oportunes", ha afirmat la secretària general. 

Segons explica el diari Levante-EMV, Bondia va informar l'alcaldessa Amparto Orts (PSPV) del gest de la regidora d'extrema dreta, que li va demanar que el retirés en considerar que era una falta de respecte. Queral Trigo va negar els fets, però va haver de recular quan el vicealcalde Álvaro Gonzalbo (Compromís) la va informar que la sessió plenària s'estava gravant, va ser aquí quan Trigo va reconèixer el gest i va acabar demanant perdó.