Fidel als seus ideals, i com ja van fer els seus companys detinguts ahir pels Mossos, la regidora de la CUP de Reus Mariona Quadrada no anirà demà a declarar, tal i com estava citada per la jutgessa, que l'acusa d'un delicte d'odi contra la policia espanyola.

Així ho ha confirmat a El món a RAC1, on ha explicat que no només no es presentarà al jutjat de Reus perquè "no reconec la justícia espanyola", sinó també perquè "no podem fer res que faci que donem la visió de què estem d'acord: és qüestió de coherència".

Precisament per això, Quadrada farà com els altres dos regidors de la CUP, Oriol Ciurana i Marta Llorens, que van esperar a ser detinguts pels agents de la policia catalana, i així ho ha volgut deixar ben clar: "Demà no aniré al jutjat i esperaré que procedeixin com ho hagin de fer", mentre ha afegit que "segurament, la detenció està assegurada".

Subratllant que "el delicte d'odi està pensat per aplicar en situacions de racisme, homofòbia, etcètera", la regidora cupaire s'ha lamentat que "qualsevol cosa que no entri dins la manera d'actuar de la policia espanyola és un delicte d'odi" i ha recordat que tant la CUP com els bombers, també assenyalats per la Guàrdia Civil en el seu informe, "només van fer d'escut i de cordó" entre la gent i la policia espanyola.

Sigui com sigui, els anticapitalistes no acceptaran "cap imposició de l'estat espanyol" i, per tant, continuaran actuant com fins ara i a l'espera dels nous passos que vagi seguint la justícia de l'estat espanyol.