La regidora de la CUP Capgirem Barcelona, Maria Rovira, ha denunciat a través de la web del partit una agressió sexual. Segons explica la mateixa regidora, els fets van tenir lloc el passat 1 de setembre quan ella tornava a casa seva, al barri de Gràcia. "Quan era a un parell de carrers de casa, un home em va sorprendre per darrere, em va immobilitzar i em va començar a fer tocaments als genitals", explica Rovira.

Després, la regidora es va posar a cridar i l'home va acabar marxant corrents, tot i que el carrer estava solitari i ningú la va poder sentir. "Tota jo tremolava, i ràpidament vaig ser conscient que acabava de patir una agressió sexual", lamenta la regidora, que també afegeix que va ser "un atac masclista en un carrer per on passo un mínim de dues vegades al dia".

Un cop passats els fets, i quan ja era a casa, Rovira va trucar als Mossos d'Esquadra per denunciar-ho, tot i el seu escepticisme manifest de si això l'ajudaria, i aquests es van personar a casa seva. "Vaig obrir la porta per esperar-los a fora, i el primer que vaig veure va ser un home molt alt, corpulent, uniformat i amb totes les armes pujant per les escales", explica la regidora, que manifesta que va "estar a punt de tancar la porta". 

Rovira explica que els agents dels mossos, un home i una dona, van dir-li "aquestes coses passen, que són persones que no estan bé del cap". Davant d'aquestes paraules, la regidora assegura que "aquell discurs exculpatori em va encendre de ràbia" i critica la reacció dels agents, mentre assegura que espera que ho diguessin "contradient els seus propis protocols".

La regidora de Barcelona explica també que l'endemà va anar a la comissaria dels Mossos per posar la denúncia. "De nou sóc atesa per un home", critica la regidora, que explica que l'agent li va fer la mateixa observació "són gent que no està bé del cap". També critica que li preguntessin si no l'havien robat, ja que li van assegurar que aleshores "el delicte seria més greu".

Finalment, Rovira es pregunta per què les dones de Barcelona no estan informades dels carrers i barris on més agressions sexuals hi ha, es pregunta per què les entitats del barri i grups i organitzacions de dones no estan al corrent de la situació real per provar d'intervenir-hi i per què no es fan públiques les cares dels agressors que els Mossos tenen localitzats. Per tot això, demana a les institucions que facin "molt més" en matèria d'agressions masclistes.