El regidor de Vox de Salou, Paul Daniel Axinte, ha estat expulsat del ple de l'Ajuntament de Tarragona, al qual havia assistit com a oient, per presumptament agredir el regidor Francisco Javier Gómez durant la sessió. Gómez va ser elegit regidor de Vox en les darreres eleccions municipals i va abandonar el partit d'ultradreta fa unes setmanes per discrepàncies internes. En un instant en què Gómez ha sortit de la sala, s'ha creuat amb Axinte, que l'hauria empès.

Posteriorment, Gómez ho ha denunciat públicament en la sessió plenària, i ha rebut el suport de l'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, i la resta de grups municipals, i quan Axinte ha tornat a entrar a la sala s'han creuat acusacions en relació amb l'agressió i finalment el batlle ha expulsat el regidor ultradretà. Gómez ha dit que els seus excompanys l'intimiden. 

Carrega contra la seva antiga formació

Gómez ha carregat amb duresa contra Vox i ha assegurat que no pensa "permetre que aquests feixistes em facin això". "Aquests senyors coarten qualsevol mena de llibertat i quan et desmarques et persegueixen, et sancionen", ha afegit amb un to molt enfadat. Gómez ha parlat sense pèls a la llengua i s'ha tornat a referir als dirigents de Vox com a feixistes: "I dic feixistes amb coneixement de causa perquè jo hi he estat. Aquesta gent és perillosa, em van enganyar, però ja s'ha acabat. Han vingut a assetjar-nos. Ens tracten com a apòstates d'una secta i ens volen eliminar", ha sentenciat l'exportaveu. A més, Gómez ha assegurat que té fotos d'Axinte "amb el braç alçat", en referència a la salutació feixista. "No penso permetre que els feixistes, i ho sé perquè he format part d'aquesta gent, m'amenacin, i menys al ple de l'Ajuntament". 

Viñuales s'ha vist obligat a demanar l'ajut de la Guàrdia Urbana per expulsar el presumpte agressor del ple. I ha manifestat que no permetran "mai" que "se'ls intenti coaccionar o amenaçar de qualsevol forma" perquè "representen la voluntat popular de la ciutadania". "És un fet de tal gravetat que jo pensava que això no passaria mai. Avui no és un bon dia per la democràcia a casa nostra", ha indicat també en referència a les protestes d'agents de la Guàrdia Urbana, que han corejat la regidora de Vox durant el ple alhora que han escridassat el batlle.

Un cop fora del ple, Axinte ha assegurat que denunciarà Gómez per calúmnies, i així ho ha fet. Davant la Guàrdia Urbana del municipi ha declarat que s'ha creuat amb Gómez i de forma no intencionada s'han fregat les espatlles, i que després d'aquest gest Gómez li ha parlat en to burlesc, dient-li: "Niño, niño, niño". Axinte assegura que ha continuat el seu camí fora de l'edifici, però llavors ha estat alertat per una companya que Gómez l'acusava d'una agressió, i per això ha decidit tornar al ple, però que l'han fet fora de forma immediata. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic