Jaime Celada era fins avui regidor del PP a l'ajuntament de Cabanillas del Campo, un petit municipi a la província de Guadalajara. Aquest home es va fer viral arreu de l'estat per un vídeo gravat el 31 de desembre de 2021, en què apareixia cantant l'himne franquista Cara al sol i amb el braç en alt, emulant la salutació feixista. Des de llavors ha estat a l'ull de l'huracà i un mes més tard ha renunciat a la seva acta de regidor i s'ha donat de baixa del partit, entre retrets a la direcció de la formació per la seva manca de suport en uns "moments difícils". En canvi, sí que ha agraït al president provincial del PP, Lucas Castillo, després d'haver aparegut cantant un dels emblemes de la dictadura franquista. "Tot i que respecto i acato qualsevol posició, he de dir que m'entristeix veure com el Partit Popular de Guadalajara, en aquests moments difícils, es queda immòbil i no dona el més mínim suport a la seva gent. Aquesta és una de les raons per les quals faig aquesta passa endavant", ha escrit en una carta. 

En un text en què només al final ha demanat unes disculpes poc específiques pels seus errors, sense referir-se directament al fet d'haver cantat el Cara al sol sense cap mena de problema en una festa privada a Guadalajara, Celada ha deixat anar un enigmàtic "el temps posarà cada persona al lloc que es mereix". En el document ha agraït a tots els veïns de Cabanillas, als seus companys de partit i al president del partit a Guadalajara, Lucas Castillo, perquè li ha demostrat en aquest últim més que no només és un gran president, sinó també una "gran persona i un bon amic". Celada, que havia estat alcalde del municipi tal com ell mateix ha destacat en el document, s'ha referit a la seva família: "Ells són els que més han patit i també els que han pagat el preu més alt d'aquesta aventura, el meu temps, que ara estic desitjant tornar-los per multiplicat. 

No es considera feixista i creu que la reacció és desproporcionada

Fa dues setmanes, la posició de Cabanillas era radicalment diferent de l'actual. En un acte celebrat dues setmanes després de la publicació del vídeo, l'exalcalde va demanar perdó per haver fet una cosa que "no està bé", però entenia que s'havia fet un "ús polític, partidista de tot plegat", en referència a les peticions del partit socialista manxec i Unidas Podemos perquè el PP investigués a fons el que havia succeït i prengués una decisió al respecte. Celada deia llavors que no tenia cap intenció de dimitir, cosa que ha acabat per fer, a no ser que fos el mateix partit qui li ho demanés: "No tinc clar que hagi de dimitir per això", assegurava, deixant clar que tot i que havia cantat el Cara al Sol amb el braç en alt no es considerava feixista, emmarcant el càntic en una festa privada amb amics en què es van cantar, segons ell, moltes altres cançons. Aquell mateix dia lamentava que l'enrenou que havia generat el vídeo era desproporcionat.