Va dimitir el passat 13 de març per "motius de salut" com a primer tinent d'alcalde i regidor de Governació, Benestar Social, Recursos Humans i Participació Ciutadana. Joaquim Macià va presentar la renúncia i la seva acta de regidor al·legant raons personals, però ara surt a la llum que, dies abans de deixar l'Ajuntament de Cubelles -el 2 de març-, una funcionària del Consistori l'havia denunciat per assetjament sexual.

Així ho publica avui La Vanguardia, que explica que la funcionària assegura que el divendres 17 de febrer el regidor d'ERC la va obligar a assistir a una reunió al seu cotxe. En acabar la reunió, la va portar a un hotel i la va obligar a consumir una beguda, mentre li insinuava "tenir relacions sexuals amb ella".

I no només això. Segons la denúncia, Macià la "posava en un despatx a ella sola, dins del departament" i li parlava amb "insinuacions de to sexual", a més de preguntar-li si portava calces, enviar-li missatges de WhatsApp amb "contingut sexual", trucar-li a "altes hores de la matinada" i posar-li bastons a les rodes per fer festa els dies que sol·licitava. Des de llavors, la funcionària assegura que se sent "vigilada". 

Això ha animat altres funcionàries del Consistori a denunciar i, de fet, subratllen que no els sorprèn que hagi passat això. ERC, que no es vol mullar en la qüestió, ha sancionat el ja exregidor de Cubelles.