El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, no té encara lligats els pressupostos generals per al 2019, cosa que segons el PSOE podria comprometre les polítiques socials, però en vigílies nadalenques preveu aprovar el pla de despesa més important en armament des de l'any 1997.

Segons avança El Mundo, el Consell de Ministres d'aquest divendres aprovarà un pla que comprometrà la desorbitada xifra de 12.000 milions d'euros en la renovació de material militar, que començarà amb l'adquisició de cinc fragates, 348 de blindats i millores als caces Eurofighter amb una primera partida de més de 7.000 milions.

Vistiplau d'Hisenda

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha aconseguit el vistiplau del Ministeri d'Hisenda per comprometre més de 12.000 milions en un pla de compra o modernització de material militar estratègic amb Inversions que s'allarguessin fins a 2030.

Sempre segons l'esmentat mitjà, tal quantitat de despesa militar no es donava des de l'any 1997, quan sota la presidència de Jose María Aznar, es va aprovar la despesa de 13.000 milions per a l'adquisició de 80 caces bombarders Eurofighter.

A més, el nou pla de despesa s'ha de sumar al ja aprovat de 5.000 milions més per a la compra d'helicòpters, satèl·lits i submarins.