Un grup neonazi ha celebrat durant els darrers dies unes colònies paramilitars en un alberg gestionat per la Comunitat de Madrid, situat a Rascafría. En total, s'han organitzat dos campaments. El primer d'ells, el passat mes de juny on es va produir una trobada entre grups neonazis espanyols i alemanys, i el següent durant els primers dies de juliol en un refugi de la Comunitat. El campament incloïa entrenaments militars i visites a l'antic Valle de los Caídos. L'associació Foro Social de la Sierra de Guadarrama —que treballa per la memòria democràtica— ha denunciat que el campament l'organitza Juventud Nacional Revolucionaria (NRJ), la branca juvenil del partit neonazi 'Der III Weg' (Tercera Via), un grup que elogia Hitler, i que està vinculat amb Devenir Europeo, un grup neonazi espanyol. 

Lloances al franquisme

L'associació Foro Social apunta que el grup va fer visites al Valle de los Caídos, "en formació i homenatge" al dictador Francisco Franco i José Antonio Primo de Rivera. I denuncien que s'ha realitzat en un alberg de la Comunitat de Madrid, en concret, al refugi juvenil del Port de la Morcuera, a Rascafría, i dins del Parc Nacional de la Serra de Guadarrama. Precisament per aquest vincle és que demanen explicacions a la Conselleria de Joventut de Madrid perquè indiquin si "coneixien que es tractava d'un grup neonazi i el fet que facin públic el pla d'activitats que van presentar. Que expliquin si van ser enganyats o si eren conscients d'aquestes activitats, si les secunden i si les tornaran a consentir en un futur, en qualsevol dels albergs de la Comunitat de Madrid". Per poder reservar aquest alberg cal realitzar una bestreta de 5 euros per persona, i a més, és necessari enviar una "breu descripció, projecte o pla d'activitats a realitzar durant la seva estada".

La resposta de la Comunitat de Madrid no es va fer esperar i segons van apuntar a Televisión Española, el grup no es va identificar per fer la reserva, i que la sol·licitud la va enviar un particular.

Entrenament paramilitar i missatges d'odi

Der III Weg ha publicat al seu portal totes les activitats que han celebrat durant la seva estada a Espanya en aquest campament del 30 de juny al 2 de juliol. També han publicat imatges en les quals han pixelat les cares dels participants de la trobada. Segons expliquen van fer un passeig per la ciutat, i després ja van començar amb els entrenaments del Parc Nacional de la Serra de Guadarrama. La resta dels dies els van passar al Refugi Juvenil Port de la Morcuera on van practicar boxa, K1 i MMA, entre altres. 

Entre les seves activitats, també van visitar el Valle de Cuelgamuros, on segons apunten a la seva web "fins fa poc temps es trobaven les tombes del Führer feixista Francisco Franco i del revolucionari nacional José Antonio Primo de Rivera, exlíder del moviment nacionalista Falange". L'organització nazi detalla que "van ser enterrats de nou pel govern liberal d'esquerres espanyol, per treure-li atractiu a aquest imponent complex de tombes". I agreguen: "Ja hem experimentat tals pràctiques a Alemanya". Finalment, la crònica del viatge acaba amb un text on afirmen que "saber que hi ha joves en altres països que lluiten per la seva identitat, cultura i tradició, assotats pels mateixos problemes de l'època, els dona als nostres joves l'esperança que algun dia Europa despertarà i fundarà una confederació d'estats sobirans. Amb els nostres amics espanyols som aquí junts en una lluita defensiva contra els enemics del nostre poble, animats per l'amor a la llibertat".