Segons una enquesta d'NC Report per a La Razón, el 77,77% dels espanyols rebutja reformar la Constitució per canviar el model territorial i donar més autogovern a Catalunya; només un 17 % es mostra d'acord amb la proposta. Pel que fa a modificar la Constitució per incloure la possibilitat de realitzar un referèndum d'autodeterminació, les posicions encara són clares: el 81,2% dels espanyols s'hi oposen, i només el 11,6 % hi està d'acord. Fins i tot hi ha un clar rebuig a incorporar el terme "nació" a la Constitució per referir-se a Catalunya. El 80,5 % s'hi oposa i el 13,6 % hi és d'acord.

Altres aspectes

Segons aquesta enquesta, només un 36 % dels espanyols creuen que la Carta Magna ha de ser reformada perquè ha perdut validesa; el 57,8 % ho considera innecessari. El 69,6 % la consideren un text que ha estat positiu per consolidar la democràcia, davant un 21,1 % que discrepen. L'acceptació és major entre la gent gran i menor entre els joves. L'únic aspecte en què la majoria dels espanyols està disposat a reformar la Constitució, és en canviar l'ordre de successió a la Corona per eliminar la preeminència de l'home sobre la dona.

Les perspectives del PP

Una altra enquesta de Metroscopia, centrada en aspectes electorals, confirma que el PP es manté com el partit favorit dels espanyols. Si les eleccions haguessin estat l'1 de desembre, hauria estat el favorit del 34,2 % dels votants (un 1,2 % més que en les eleccions del 26 de juny, però lluny del 37,8 % de l'enquesta oferta el 13 d'octubre). Es confirma el sorpasso d'Unidos Podemos al PSOE, que ja s'augurava en enquestes anteriors: Podemos arribaria al 22,9 % i el PSOE només obtindria el 17,9%. Això sí, tot sembla indicar que el PSOE ha aturat la sagnia i que s'ha estabilitzat en aquestes perspectives de vot.