El consell de govern de la Universitat de Lleida (UdL) ha rebutjat adherir-se al Pacte Nacional pel Referèndum amb 19 vots en contra i 9 a favor, també s’han recollit 5 vots en blanc i un de nul.

La votació no ha estat exempta de polèmica ja que dues persones han sortit de la sala per no haver de votar, i segons han informat fonts de la universitat, es considera que s’han abstingut. A més a més, malgrat que normalment els acords del consell de govern de la UdL es voten a mà alçada, en aquest cas s’ha habilitat una urna per garantir el vot secret.

La moció s’ha debatut i votat aquest dijous després que ho demanessin onze membres del consell de govern, entre docents i investigadors, personal d’administració i serveis (PAS) i estudiants.

Fins ara, les tres universitats públiques catalanes que havien debatut i votat aquesta iniciativa, la UPC, la UPF i la URV, havien obtingut un resultat positiu, adherint-se al Pacte pel Referèndum. Per la seva banda, els centres privats com la Universitat Ramon Llull, la Universitat Internacional de Catalunya i l’Abat Oliba ho han rebutjat.

L’any 20102, la UdL es va sumar al Pacte Nacional pel dret a decidir, precursor de l’actual Pacte Nacional pel Referèndum, a través de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP).