El PSC ha fet palesos una vegada més els seus canvis d'opinió i de posicionament respecte un referèndum d'independència a Catalunya. Aquest divendres, després de l'anunci del Consell de Garanties Estatutàries contrari a la partida dels pressupostos dedicada al referèndum, Eva Granados ho celebrava a Twitter.

"Ni referèndum ni referèndum" va escriure, acompanyant-ho d'una fotografia de la decisió de l'organisme. "Game over Puigdemont-Junqueras" afegia. Aquest últim missatge el comparteix amb Cs, que va fer la mateixa valoració després que es conegués la notícia.

Aquest rebuig frontal al referèndum contrasta amb les idees que la mateixa portaveu dels socialistes al Parlament defensava fa menys de 3 anys enrere. En aquella ocasió, Granados es mostrava d'acord amb tot el contrari: que el dret a decidir en un referèndum es podia exercir sense sortir de la Constitució.

Aquesta mateixa tesi també la defensaven sectors del món socialista fora de Catalunya, com el llavors candidat a la secretaria general del PSOE, José Ant onio Pérez Tapias.