El Parlament presentarà recurs contra la intenció de la Junta Electoral Central d'apartar el president de la Generalitat. Un moviment que va despertar irritació a les files de Junts per Catalunya perquè asseguren que no se'ls va consultar prèviament. Ara, un cop discutits els detalls entre les dues parts -presidència del Parlament i de la Generalitat- Roger Torrent ha instat els serveis jurídics a seguir endavant, després d'una reunió aquest matí. 

El document encara està en elaboració i no es descarta que s'hi puguin sol·licitar mesures cautelars per evitar que el Parlament es vegi en l'obligació d'apartar Torra, mentre no hi hagi el veredicte definitiu. Des de l'entorn del president Torra asseguren que l'acord és no presentar cautelars "de moment, com va demanar el president, sens perjudici de fer-ho més endavant si es considera necessari". 

Segons fonts parlamentàries, la voluntat de Roger Torrent és "defensar els drets del president Torra" i per això "recorrerà la decisió de la Junta Electoral Central de treure-li la condició de diputat, al considerar que correspon al Parlament prendre aquesta decisió". 

Així mateix, es demanarà a la Junta Electoral Provincial de Barcelona -que ha preguntat al Parlament quina posició té la cambra sobre el cas- que no executi la resolució de la JEC, en espera que es pronunciï el Suprem. Una sol·licitud que ja ha cursat el propi president de la Generalitat.