La Fiscalia Superior de Catalunya ha presentat un recurs al Tribunal Suprem perquè condemni Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau pel delicte de prevaricació del que el Tribunal Superior de Catalunya els ha absolt.

La Fiscalia acusava Mas, Ortega i Rigau de prevaricació i desobediència per l'organització del procés participatiu del 9-N. Però el TSJC només els ha condemnat per desobediència, el que ha fet que els anys d'inhabilitació als que s'enfrontaven, que eren 10, Artur Mas, i 9, Ortega i Rigau, hagin quedat en només 2 anys, 1 any i 9 mesos i 1 any i 6 mesos, en la sentència que dilluns va fer pública el TSJC.

En un comunicat, la Fiscalia argumenta que el recurs es fa "en coherència amb la pretensió processal mantinguda per la Fiscalia del Tribunal Suprem en la causa seguida contra el diputat senyor Homs, i d'acord amb el principi d'unitat d'actuació que estableix l'art. 124 de la Constitució".

El Ministeri Públic ha presentat el recurs avui.

La Fiscalia ha decidit presentar el recurs de cassació "per infracció de llei contra la sentència dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en la causa seguida contra els aforats senyors Mas, Ortega i Rigau, a fi que el Tribunal Suprem es pronunciï sobre la concurrència del delicte de prevaricació pel qual han estat absolts".