El nou ministre d'Universitats, Manuel Castells, va admetre en una entrevista al Preguntes Freqüents de TV3 que el PSOE és un partit "nacionalista" espanyol.

Aquesta afirmació, corresponent al passat 26 d'octubre, la va fer per argumentar que, al seu parer, "els jutges no són uns àngels que estan fora de la política ja que estan nomenats per nacionalistes". En aquest àmbit, posava en el mateix sac als socialistes però també el Partit Popular i Ciutadans. Castells considera que els taronges són "d'extrema dreta".

La reflexió ha corregut com la pólvora en les darreres hores a través de les xarxes socials i mitjans propers a la dreta espanyolista s'han exclamat. Un exemple és l'associació S'ha Acabat que es defineixen com a "constitucionalistes joves a Catalunya" i ja preveuen el futur polític de Castells.

El regidor independent de l'ajuntament de Barcelona, Manuel Valls, també ha ironitzat sobre les paraules de Castells definint-les de "festival".

Altres perfils anònims, han posat el crit al cel i estan preocupats per si Castells serà capaç de ser lleial a la corona borbònica i lamenten que TV3 continuï sent un exemple de "televisió ultra-nacionalista".