Els alumnes d'Educació Secundaria Obligatòria (ESO) que suspenguin quan acabin el curs faran la recuperació al juny i no pas al setembre, com es feia fins ara. Aquest curs el Departament d'Ensenyament eliminarà les proves que es feien un cop passades les vacances d'estiu, segons ha confirmat l'agència ACN. Els exàmens de recuperació es farien entre el 20 i el 26 de juny. Ensenyament està estudiant si més endavant implementa aquesta modificació a Batxillerat.

La mesura, que va comunicar el director general de Polítiques Educatives, Carles Martínez, a la Junta de Directors d'Ensenyament fa algunes setmanes, anul·la una de les polítiques que va implantar la consellera Irene Rigau per millorar els resultats acadèmics dels alumnes i reduir el fracàs escolar. Des del Departament es considera que no s'han obtingut els resultats esperats, ja que no s'ha notat cap millora del rendiment escolar en els alumnes amb més dificultats i d'entorns menys afavorits.

Petició dels directors

Han estat els directors mateixos els que han demanat el canvi, ja que defensen que al juny, amb acompanyament del tutor i suport del professorat, els alumnes amb dificultats i d'entorns desfavorits poden fer un sobreesforç que no els és possible a l'estiu, encara que tinguin més temps. A més a més, fonts del Departament consideren que aquest canvi està alineat amb el nou model d'avaluació global i continuada. 

També s'ha tingut en compte que la convocatòria d'exàmens de setembre dificultava l'organització dels centres durant la primera setmana després de les vacances d'estiu, quan es treballa per planificar el nou curs escolar.