Impulsen un change.org per recollir firmes per demanar la "dimissió immediata" de Maria Eugenia Gay, la degana del Col·legi d'Advocats de Barcelona. La iniciativa ha nascut a causa de les declaracions que va fer el president del Parlament, Roger Torrent, en un acte a L'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona on va denunciar l'existència de presos polítics. Les paraules de Torrent no van agradar a certs membres de la cúpula judicial que hi eren presents els quals van optar per abandonar la sala com a protesta.

Maria Eugenia Gay va retreure al president les seves paraules pels presos i li va dir: "Si us plau, president! No era la idea, l'has feta bona, eh! Moltes gràcies!". 

El manifest que justifica la creació d'aquest change.org denuncia que Gay va demostrar una "evident parcialitat en el judici i una inconsciència en l'exercici de les seves responsabilitats". És per això que sol·liciten que presenti la seva renuncia "el més ràpid possible".

Al mateix temps, un gran nombre d'advocats han iniciat una allau de denuncies a la xarxa exigint la dimissió de Gay:

L'associació Drets ha manifestat en la mateixa línia que espera dimissions al Col·legi d'Advocats pel tracte que s'ha donat al president del Parlament. "Orgullosos del president Roger Torrent i avergonyits dels membres de la Junta del Col·legi d'Advocats que han faltat el respecte a la segona autoritat del país. Esperem dimissions", han indicat.

Diputats de Junts per Catalunya com Quim Torra i Elsa Artadi també han fet piulades demanant dimissions al Col·legi.