El portaveu de Podemos al Congrés, Pablo Echenique, ha confirmat que la seva formació finalment canvia de rumb i deixa sol el PSOE davant la comissió d'investigació del terrorisme d'estat dels GAL. En la roda de premsa posterior a la reunió de govern, Echenique ha admès que es desmarca del seu soci: "Hem votat a favor perquè la comissió tiri endavant, ho fem per principis i perquè els volem mantenir". Ara bé, Echenique també ha demanat als periodistes que no insistissin amb més preguntes perquè no volia afegir res més.

En un intent per desmarcar-se i canviar de tema ràpidament, el portaveu d'Unidas Podemos ha remarcat que això ara no toca: "Hem de fer un esforç donada la greu situació que viu el país i també perquè és un tema que va marcar la vida a Euskadi. Però no entraré en el tema comunicativament perquè tenim molt a fer en matèria de polítiques sanitària i d'indústria ara mateix". A més, considera prioritari que el Partit Popular deixi de "fer boicot a Espanya" i se centrin en el projecte europeu i Brussel·les.

Echenique reitera que l'informe de la CIA sobre els GAL no aporta res "que no sabessin ja". Però des de la seu del partit han valorat les veus discordants internes. Sobretot les de Podemos Euskadi i els comuns que ja s'havien manifestat anteriorment a favor de la investigació que permetés depurar responsabilitats polítiques.