La plataforma Recortes Cero considera que el referèndum previst per a l’1 d’octubre és una “estafa democràtica”. I així ho han fet saber aquest dimecres a les portes del Parlament, on se celebra l’últim ple abans de les vacances d’estiu. S’hi han concentrat una vintena de persones, que han repartit fulletons contra l’1-O.

Els manifestants critiquen que el Govern “busca una declaració unilateral d’independència” i que la votació està feta “sense criteris democràtics de participació”. Segons la plataforma, “proposen una secessió-exprès en 48 hores si guanya el ‘sí’ encara sigui per un vot”. Aquest dimecres a la tarda està previst el debat i votació sobre la reforma del reglament del Parlament, que permetrà l’aprovació de lleis per lectura única a sol·licitud d’un grup parlamentari.

“No al referèndum unilateral i antidemocràtic!”, asseguren en el fulletó que han repartit, on afegeixen: “No volem murs ni de Trump, ni de Puigdemont”. Recortes Cero critica que “el govern de la Generalitat encapçalat per Puigdemont està preparant les condicions per a una declaració unilateral”.

L’associació, nascuda el 2014 contra les retallades pressupostàries, argumenten que “parlen en nom de la immensa majoria de la societat catalana”, però que “Junts pel Sí i la CUP només tenen el suport del 36,8% del cens”, que “ni tan sols van obtenir la majoria de vots”.