Els grups independentistes no han volgut passar per alt l'aniversari de l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, i han decidit votar-la simbòlicament en l'elecció del nou vicepresident segon de la cambra catalana, després de la marxa de José María Espejo-Saavedra al Congrés dels Diputats. 

JxCat, ERC i la CUP han votat l'expresidenta i presa política, tot i que el vot ha estat considerat nul perquè Forcadell ja no és diputada. En un primer moment la secretaria quarta de la mesa, Adriana Delgado (ERC), ha començat llegir en veu alta els vots a Forcadell -que alguns incloïen paraules com "llibertat presos" o "visca Catalunya lliure"- però el president, Roger Torrent, ha indicat que aquests vots eren nuls. Una decisió que no ha agradat a algun dels diputats independentistes de la cambra. 

Finalment, en ser considerats nuls els vots a Forcadell, el diputat de Ciutadans Joan García ha estat escollit a sido escogido con 56 votos. En el seu lloc de secretari tercer ha estat escollida la diputada del mateix grup Laura Vílchez. Durant la votació també s'han pogut sentir altres noms de presos i exiliats, com Josep Rull, Carles Puigdemont o Toni Comín.