L'advocat Gonzalo Boye ha recomanat a la justícia espanyola que "no s'embarqui en una aventura que acabarà amb un descrèdit important a nivell parlamentari i al Tribunal de Justicia Europeu", en referència als possibles intents per suspendre els drets dels eurodiputats electes Carles Puigdemont i Toni Comín.

En declaració al programa Tot es mou de TV3, Boye ha opinat que el Tribunal Suprem "hauria de vetllar per mantenir el que pugui quedar d'imatge de la justícia d'Espanya a l'estranger". "Els recomano no insistir perquè serà dur, però si volen que aquesta sigui la mare de totes les batalles, estem preparats i sabem que guanyarem", ha reiterat.

Boye ha avisat que "al Parlament Europeu no passarà el mateix que al Congrés", on la Mesa va decidir suspendre els diputats presos després d'un informe dels lletrats. "El PP i Cs no anaven tan desencaminats quan intentaven que Puigdemont no pogués ser elegible perquè, en el moment que ho és, això és una maquinària imparable", ha avisat.

Per això, ha defensat que "res pot impedir que Puigdemont i Comín seguin al Parlament Europeu", ja que la "part jurídica la tenim molt lligada" i ha anunciat que donaran "els primers passos en les properes setmanes". "El 9 de juliol acompanyarem tots al president al Parlament Europeu", ha conclòs.