L'associació Drets ha impulsat una campanya de recaptació de fons per a finançar una denúncia conjunta per la confiscació de samarretes i material groc ordenada pel Ministeri de l'Interior a la final de la Copa del Rei. L'entitat que agrupa juristes en contra dels atacs a la llengua i la cultura catalanes ha demanat que es facin aportacions per a poder portar l'actuació policial davant de la justícia.

Després de la confiscació massiva d'elements de color groc a la final de la Copa del Rei d'enguany, que va enfrontar el Barça i el Sevilla al Wanda Metropolitano, l'entitat va demanar que s'enviessin tot tipus de proves sobre la retirada forçada de samarretes i altres elements grocs. Vídeos, fotografies, qualsevol element que servís per a demostrar la incautació.

Ara, Drets demana també que, a banda d'enviar proves sobre els fets, també es faci una contribució econòmica. Segons explica l'entitat, els diners que es recullin "serviran per assumir les fiances demanades per les institucions judicials, per pagar els tràmits i personal intermediari (procuradors, etc) i per pagar les costes, en cas que n’hi hagués". Segons sostenen, en cap cas servirà per a pagar els honoraris dels advocats.

En defensa del groc

L'associació Drets ha posat en marxa la campanya tot constatant que la legislació "no prohibeix colors" i que l'accés d'estelades als estadis de futbol està garantit per una resolució judicial. En aquest sentit, i davant la requisa d'objectes de color groc, l'entitat demana responsabilitats per a aquells que van donar l'ordre.

L'entitat ho considera una "greu vulneració de drets fonamentals", amb especialment menció al de llibertat d'expressió, l'incident que va tenir lloc a Wanda Metropolitano i per això vol portar-ho fins i tot a instàncies judicials.