El desmantellament de la comissaria de Via Laietana ha revoltat els sindicats policials, que han posat el crit al cel davant la possibilitat que els facin fora de l’emblemàtic edifici. Un dels més actius és el sindicat Jupol, que ha iniciat una campanya de recollida de firmes contra el trasllat.

El sindicat, que s’ha significat per haver muntat manifestacions a Barcelona en suport dels agents que van actuar en la repressió de l’1-O, ha enviat una carta al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, demanant que s’eviti el trasllat i defensi els drets dels agents del Cos Nacional de la Policia destinats a Catalunya.

El sindicat també ha engegat una campanya de recollida de firmes a Change-org adreçada a l’Ajuntament de Barcelona i al Ministeri de l'Interior, on demanen el suport ciutadà.

recollida firmes contra trasllat comissaria Via Laietana

El secretari general de Jupol, José María García, considera que no hi ha cap raó funcional ni operativa per moure de lloc la prefectura de Via Laietana i sosté que la mesura és conseqüència del pacte PSOE-Unidas Podemos.

ERC, Barcelona en Comú, PSC i JxCat han acordat que l’Ajuntament de Barcelona iniciï les negociacions per reubicar la comissaria i convertir l’edifici en un espai de memòria de la repressió franquista.