El diari francès Le Monde, de tendència progressista, ha expressat el seu escepticisme amb el nou govern de Pedro Sánchez, perquè creu que l'únic que l'aguanta és el rebuig a Mariano Rajoy. Amb una entrevista a la seva corresponsal, Sandrine Morel, el rotatiu apunta que el nou executiu pot tenir una vida curta per la dificultat de tirar endavant propostes al Congrés. 

"No serà un govern durable. L'únic ciment que l'uneix és el rebuig a Mariano Rajoy. Pedro Sánchez preveu governar sol, en minoria, amb només 84 de 350 diputats. Per votar cada llei, necessitarà convèncer un gran nombre de partits amb interessos divergents i sovint contraposats. És possible que aprofiti els propers mesos per guanyar punts per arribar ben posicionat a les pròximes eleccions, que no tenen data, però que podrien celebrar-se a la tardor o primavera pròximes", indica.

Segons Le Monde, Sánchez podria obrir alguna mena de diàleg amb Catalunya amb "mesures simbòliques", i fer també alguna "concessió simbòlica" a Podemos, com retirar la medalla a un antic torturador franquista. Precisa però que l'opinió del nou president espanyol sobre la qüestió catalana ha estat canviant, i ha anat des de parlar de "nació de nacions" a convertir-se en un "fervent defensor de la Constitució" i a desqualificar el president Quim Torra.

El diari recorda que Espanya "no té tradició de governs de coalició", i que els partits "dubten de la lleialtat entre uns i altres".