El president de la Generalitat, Quim Torra, ha manifestat en un discurs davant els manifestants de l'ANC a Tarragona que protestaven contra la monarquia espanyola, que "a Espanya no hi ha Justícia". Torra ha recordat que uns consellers estan en llibertat a Brussel·les mentre que altres estan "empresonats a presons espanyoles", i que això posa la Justícia espanyola "contra el mirall".

Torra ha demanat no normalitzar la situació "ni un sol dia", perquè si no "l'oblit caurà damunt nostre i ens devorarà". El president ha agraït als tarragonins que hagin sortit aquesta tarda al carrer per reivindicar. "Estigueu orgullosos, fareu els millor Jocs Mediterranis de la història i el govern s'hi abocarà", ha apuntat.

Torra ha afirmat que esperava com a mínim unes paraules de disculpa de Felip VI pel seu discurs després del referèndum, i ha demanat que demani perdó per haver enviat la Policia a "atonyinar catalans" quan votaven lliurement per votar en unes escoles, "el temple sagrat de la democràcia".

El president ha arribat a Tarragona cap a les 19 hores, i s'ha traslladat directament a la zona on estaven concentrats els manifestants de l'ANC, que l'han rebut de forma emotiva.

"President, president" cridaven els manifestants, amb cartells contra la monarquia espanyola. El president els ha saludat. Torra ha hagut d'encaixar mans i fer petons per fer-se pas.