L'economista Santiago Niño Becerra ha assegurat que arran de la pandèmia de la Covid s'ha vist que "Espanya és un país pobre".

"Aquí a Espanya els ajuts van entre 1.000 i 2.000 euros. El panorama després de la batalla no serà el mateix que abans, i la situació d'una pime alemanya no serà igual que la d'una pime espanyola. Aquí t'adones que Espanya és un país pobre. Ens han fet creure durant anys que no ho era, però ho és. Tot l'esforç que està fent l'estat espanyol i les comunitats autònomes està sortint pràcticament del deute, a la caixa no hi ha res", ha indicat a la Cadena Ser.

Becerra ha valorat les conseqüències que tindrà aquesta situació. "Si es compleixen les previsions, Espanya es pot col·locar el 2021-2022 en 300.000 milions d'euros més de deute respecte al que va tancar el 2019", ha afegit.

L'economista també ha parlat del cas de Madrid, i ha assegurat que no té cap sentit que sigui una comunitat autònoma, i ha advertit que l'intent d'harmonització qüestiona la descentralització. 

"És un tema realment complex, penso que Madrid no hauria de ser una comunitat autònoma. Assimilar Madrid, amb una estructura que no té cap altra zona d'Espanya, amb altres zones d'Espanya, és com comparar un Ferrari amb un Fiat Punto. Crec que s'acabarà harmonitzant, ¿però la famosa descentralització on queda? Hi ha una zona que és lògic que es beneficiï d'una situació de la qual les altres no poden beneficiar-se", ha manifestat.