La decisió de l'Audiència de Barcelona de decretar la llibertat provisional a Dani Alves ha aixecat polseguera. Com ja va passar amb la sentència, hi ha hagut un degoteig de reaccions també des del món de la política. Una de les primeres a pronunciar-se ha estat l'exministra d'Igualtat Irene Montero. A través de les xarxes socials ha apuntat: "Els homes poderosos poden comprar la seva llibertat. Aquest és un perillós missatge de desprotecció per a totes les dones". La dirigent d'Unidas Podemos fa referència a la fiança d'un milió d'euros, que molts usuaris a les xarxes també s'han sumat a criticar. "Necessitem que la justícia sigui feminista i igual per a tothom", ha sentenciat l'exministra. 

Per altra banda, Sumar també ha acudit a les xarxes socials per mostrar el seu rebuig envers la decisió de l'Audiència de Barcelona. La plataforma liderada per Yolanda Díaz ha apuntat en la mateixa direcció que Montero: destacant que el capital d'Alves li permetrà eludir més temps la presó. "Dani Alves pot esperar a casa seva la sentència definitiva d'una violació perquè té un milió d'euros. La justícia és patriarcal i classista. Ja n'hi ha prou", ha afirmat en un tuit acompanyat del hashtag #SeAcabó

Una fiança d'un milió d'euros

El tribunal ha imposat una quantitat d’un milió d’euros i la retirada del passaport brasiler i de l’espanyol. També se li ha prohibit sortir d’Espanya i acostar-se o comunicar-se amb la víctima. Caldrà que es presenti de forma presencial cada setmana a l’Audiència de Barcelona i les vegades que sigui reclamat. La decisió té el vot particular d’un magistrat, i arriba un dia després de la vista per demanar la llibertat que havia reclamat la seva defensa. La Fiscalia i l’acusació particular s’hi van oposar. Alves va ser condemnat fa unes setmanes a quatre anys i mig de presó per violar una noia en una discoteca de la capital catalana el desembre del 2022.

En la seva interlocutòria, els dos magistrats que han pres la decisió argumenten que la funció de la presó provisional “no pot ser en cap cas la d’avançar els efectes d’una hipotètica pena”. Així, diu que la privació de llibertat ha de ser objectivament necessària i que no existeixin altres mesures menys greus que es puguin adoptar, a més de durar el mínim temps imprescindible.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!