El cas de Dani Alves ha despertat interès dins i fora de les fronteres de l'estat espanyol. Per això, poc després que aquest dijous es donés a conèixer la condemna els principals diaris del món se n'han fet ressò. Des de The New York Times, fins a Le Monde, passant per diaris brasilers com O Globo, tots recullen la sentència a quatre anys. A més, cal destacar que la majoria d'aquests mitjans posicionen la notícia en llocs destacats de la seva web, una mostra més de l'interès que desperten els fets. 

Els mitjans internacionals que han recollit la notícia la presenten en els seus titulars de forma gairebé idèntica. Tots destaquen els quatre anys i sis mesos de presó que afronta Alves. L'únic matís que trobem entre titulars és el fet que alguns es decanten per fer servir el terme "agressió sexual", com The GuardianThe New York Times, per exemple. En canvi, altres mitjans opten per titllar els fets directament de "violació", és el cas de la BBC o Le Monde

the guardian alves
Notícia sobre la condemna de Dani Alves al mitjà britànic 'The Guardian'. Captura de pantalla

Pel que fa al contingut, es repeteix el fet que Alves ha anat canviant de versió al llarg de tot el procés, començant per negar conèixer la jove i acabar afirmant que el sexe va ser consentit. També es destaca la contundència de la sentència, en què es reconeix sense pal·liatius que el sexe no va ser consentit, com sostenia la defensa. Alguns diaris entren en detalls sobre el temps que ha passat a presó, però l'únic que li posa més cullerada és la capçalera brasilera O Globo. En aquest cas, el mitjà brasiler es fa ressò d'informacions sobre l'estat d'Alves. Concretament, com suposadament es va activar el protocol antisuïcidi, fets que les autoritats penitenciàries van negar, però que inclouen de totes maneres. 

le monde dani alves

Notícia sobre la condemna de Dani Alves al mitjà francès 'Le Monde'. Captura de pantalla

Què passarà amb la mare de Dani Alves?

Cal recordar que poc abans que comencés el judici, la mare de Dani Alves va compartir a través de les seves xarxes socials un vídeo on es veien imatges de la víctima en ambient distés i es qüestionava el seu comportament i la seva denúncia contra l'exjugador. El diari alemany Der Spiegel, que també s'ha fet ressò dels fets, recorda a la notícia sobre la condemna, que la mare de l'exblaugrana podria afrontar conseqüències legals. Sobre la família del jugador també en parla Corriere della Sera, que destaca el testimoni de Joana Sainz, la dona d'Alves. 

der spiegle alves1
Notícia sobre la condemna de Dani Alves al mitjà alemany 'Der Spiegel'. Captura de pantalla

Els detalls de la sentència 

L’Audiència de Barcelona ha condemnat Dani Alves a quatre anys i mig de presó per l’agressió sexual a una jove el desembre del 2022 en una discoteca de la capital catalana. El tribunal també imposa al brasiler llibertat vigilada durant cinc anys després de sortir de presó, 150.000 euros d'indemnització i prohibició de comunicar-se o apropar-se a la víctima durant nou anys i mig. El tribunal ha apreciat la circumstància atenuant de reparació del dany en dipositar l’acusat una indemnització a l’inici de la instrucció. La fiscalia demanava nou anys de presó, mentre l’acusació particular en demanava 12 per la violació a una jove al lavabo d’un reservat de la discoteca Sutton la nit del 30 al 31 de desembre del 2022.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!