El món polític i cultural català ha rebut amb tristesa la notícia de la mort de la soprano Montserrat Caballé, coneguda aquest dissabte al matí. Les primeres veus en lamentar la mort han estat les Govern català. Tant el president Quim Torra com la consellera Laura Borràs, han publicat missatges a Twitter lloant la seva trajectòria i la projecció que va donar a Catalunya arreu. El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha recordat la seva "memorable interpretació" al costat de Freddie Mercury a Barcelona el 1992.

Des del món de la cultura, s'han mostrat les condolences des del Gran Teatre del Liceu i d'Òmnium Cultural. El director de l'Auditori, Joaquim Garrigosa, també ha lamentat la pèrdua d'una de les grans sopranos del segle XX.

El secretari general del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que la soprano catalana "forma part del nostre patrimoni cultural i restarà per sempre en la nostra memòria". Per la seva banda, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, l'ha reivindicat com una "figura universal de la cultura espanyola" i ha desitjat que descansi en pau.