A Manuel Valls no li ha agradat gens el manifest firmat per 41 senadors francesos que denuncien la repressió de l'Estat cap a l'independentisme durant el procés. D'aquesta forma s'entén la irada reacció que ha expressat a través del seu compte de Twitter aquest dijous.

El candidat a l'Alcaldia de Barcelona amb el suport de Cs ha assegurat que si aquests senadors han firmat aquest manifest és per "un desconeixement majúscul sobre el que passa a Catalunya". "És lamentable que hagin caigut en la intoxicació que el separatisme porta treballant des de fa anys", han afegit.

L'exprimer ministre francès no s'ha quedat aquí i ha expressat que considera el manifest un "escàndol polític". Segons explica, així ho ha fet saber al president francès, Emmanuel Macron, i al ministre d'Assumptes Exteriors, Jean-Yves Le Drian. Aquest, però, no ha sigut l'únic que ha rebut una trucada de Valls, ja que ell mateix ha reconegut que ja ha demanat explicacions a Stanislas Guerini, delegat general de la formació de Macron, i a Patrick Kanner, president del grup socialista al Senat francès.

Entre els senadors que han firmat el manifest, hi ha de totes les formacions polítiques excepte de la liderada per Marie Le Pen. 16 són de la França Insubmisa (ecologistes d'esquerres), 13 dels socialistes, quatre del partit de Macron i quatre més dels republicans (centre-dreta).