El PSOE no ha aconseguit suport a la Junta de Portaveus del Congrés per debatre al Ple de la setmana que ve la seva reforma de la Llei del 'només sí que és sí', de manera que ja es debatrà el 7 de març, la vigília de la manifestació del Dia de la Dona, que és la data que ha apuntat el portaveu socialista, Patxi López. La proposició de llei ha estat qualificada sense problemes per la Mesa del Congrés i s'ha aplicat la tramitació d'urgència que havia demanat el Grup Socialista, cosa que implicarà reduir a la meitat tots els terminis d'esmenes. No hi ha hagut necessitat de votacions, ja que són dos tràmits formals. La Razón treu fum contra els de Podemos i, més concretament, contra la vicepresidenta del govern espanyol, Yolanda Díaz, de qui comparteix una fotografia tocant-se el cabell amb els seus dits, com si fos una nena petita confosa que juga amb un floc de la seva melena, tot pensat per deixar-la en evidència. El titular diu: "Emboscada feminista d'Iglesias a Sánchez", i la imatge de la vicepresidenta pretén fer-la quedar com una dona innocent i poc preparada. El rotatiu assegura que Podemos està mobilitzant el seu sector "feminista més radical per complicar-li al PSOE la jornada del Dia de la Dona", entre d'altres coses amb el debat citat anteriorment previst per al 7 de març.

La Razón
La Razón

El País explica que "Espanya enviarà míssils a Estònia per reforçar l'OTAN a l'est". Espanya desplegarà a partir del mes d'abril i durant quatre mesos una bateria antimíssils Nasams a Estònia per a la protecció del seu espai aeri, similar a l'enviada a Letònia el juny de l'any passat. La ministra de Defensa, Margarita Robles, i el seu homòleg estonià, Janno Pevkur, han tancat l'acord en una trobada bilateral mantinguda aquest dimarts als marges de la reunió de ministres de l'OTAN a Brussel·les. Robles ja va avançar fa un mes que Espanya estudiava "molt favorablement" la petició d'Estònia per al desplegament d'aquesta bateria antimíssils, que va acompanyada d'un desplegament d'uns 80 efectius.  Alerta també a la portada per la grip aviar.

El País
El País

La crisi ocupa el titular principal d'El Mundo, que lamenta el tancament de comerços per l'alça dels costos i la caiguda d'ingressos; el diari afirma que cada dia tanquen fins a 215 comerços. La imatge és per la guerra i el titular que l'acompanya és molt dur: "Actuem com robots. La rutina és matar russos durant 12 hores, després toca descans i tornada cap al front". Un periodista del diari ha passat 24 hores amb soldats ucraïnesos que han relatat la duresa de la seva rutina a la guerra.

El Mundo
El Mundo

"El govern espanyol corregeix el formulari que inflava les xifres d'exiliats", apunta l'ABC que ja va denunciar que el govern espanyol "forçava a sol·licitants de nacionalitat a firmar que els seus antepassats havien estat perseguits pel franquisme". L'altre titular de la jornada és per la reforma de la llei del 'només sí és sí' que no es va poder tramitar amb urgència aquest dimarts i que es farà el dia abans del 8-M. Serà per tant la vigília del 8M, quan el Ple del Congrés decideixi si es pren en consideració o no la reforma del PSOE. Aquesta fita està garantida perquè, amb independència del que voti Unidas Podemos o ERC, el PSOE ja compta amb el suport del PNB i de Ciutadans i la garantia del PP i de Vox que no s'oposaran a tramitar-lo.

ABC
ABC

La Vanguardia alerta sobre la possibilitat de l'esclat d'una guerra nuclear, un fet que s'ha plantejat diverses vegades des de l'esclat de la guerra entre Rússia i Ucraïna i que ara, a partir d'un informe d'intel·ligència de Noruega, podria convertir-se en realitat. El text indica que Moscú ja ha desplegat vaixells amb armament nuclear al Bàltic per primera vegada des de la guerra freda. També en matèria bèl·lica, el diari explica que Espanya desplegarà durant quatre mesos una bateria d'antimíssils Nasams a Estònia. Des de l'inici de l'ofensiva militar, Espanya ha incrementat els efectius a Letònia (han passat de 350 militars a 600), multiplicat les missions de policia aèria al Bàltic i el Mar Negre i una aportació naval permanent a les missions de la OTAN al Mediterrani.

La Vanguardia
La Vanguardia

El Parlament Europeu va votar aquest dimarts per aprovar la prohibició de noves vendes de cotxes de gasolina i dièsel que emeten carboni per al 2035, eliminant l'obstacle legislatiu final. Els estats membres de la UE ja han aprovat la legislació i ara l'aprovaran formalment, malgrat l'oposició dels eurodiputats conservadors. En aquesta línia, El Periódico titula: "Europa avança l'adéu al cotxe de combustió a 2035". També a la portada, un avançament científic ja que, segons el rotatiu, gràcies a experiments amb ratolins la píndola anticonceptiva masculina està cada cop més a prop de ser una realitat.

El Periódico
El Periódico

"52% de retrets", titula El Punt Avui sobre la fi de la majoria independentista a l'hemicicle. El Parlament ha tombat les esmenes de retorn al projecte de llei de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic. Amb els vots en contra d'ERC, PSC i els Comuns, la cambra ha rebutjat totes les esmenes presentades per JxCat, Vox, la CUP, Cs i el PP català. Així, la llei d'acompanyament als pressupostos del 2023 continua ara la seva tramitació parlamentària i està previst que el ple faci debat i votació final el 10 de març, el mateix dia que el dels pressupostos. Fotografia per a la possible pista marítima que serviria per ampliar l'aeroport del Prat.

El Punt Avui
El Punt Avui

Finalment, l'Ara explica que la mesa del Parlament "deixarà sense canvis els premis de jubilació". El Parlament ha avalat les condicions laborals actuals dels treballadors de la cambra després que el citat diari publiqués que la cambra s'ha gastat 3,9 milions d'euros en premis de jubilació a alts funcionaris. Amb aquesta prima de jubilació, l'excúpula funcionarial té dret a seguir cobrant un any de salari després de jubilar-se, i el privilegi és combinable amb les llicències per edat. Després que es fes pública la informació la Mesa del Parlament ha tractat la qüestió i s'ha remès als últims acords laborals fruit de la negociació col·lectiva, que es van tancar el 28 de juliol del 2022. Fonts de la Mesa asseguren que des de la supressió de les llicències per edat "s'ha avançat en racionalització i en transparència".

Ara
Ara